Ontwerptekening voor het Beukenlaan project, Renkums Beekdal, 2007/2013, dit landschappelijke project is geïnspireerd op de geschiedenis van de voormalige papierfabricage in het Renkums Beekdal.
In gemeente Tiel is in 2009 de herinrichting van het Plein opgeleverd. In dit ontwerp is een omvangrijk basaltstenen waterelement opgenomen, dat helaas niet goed functioneerde. Daarom wilde de gemeente dit element van het plein verwijderen. In het kader van duurzaamheid is beeldend kunstenaar Jan van Ijzendoorn gevraagd te kijken of dit materiaal elders in de stad hergebruikt kon worden en van betekenis kon zijn voor de inrichting van de openbare ruimte. Hierop heeft de kunstenaar een voorstel gedaan om een vervallen, troosteloze rotonde nabij het zwembad aan de Rivierenlandlaan een van de drie toegangswegen tot de stad opnieuw in te richten met de 47 basaltstenen en een nieuwe beplanting. Hiertoe liet hij zich enerzijds inspireren door het beschikbare materiaal, anderzijds door de associatie van fossiele vormen en rotondes. In het even eenvoudige als bijzondere ontwerp volgen de basaltstenen – als de afdruk van een schelp – met een bepaald patroon een oplopende spiraal, die wordt afgezet met een band waarin geschredderd automateriaal is verwerkt. In het midden verrijst een rode treurbeuk terwijl de bodem bedekt wordt met sedum en de buitenranden met lavendel.
Ontwerptekening voor het Beukenlaan project, Renkums Beekdal, 2007/2013, dit landschappelijke project is geïnspireerd op de geschiedenis van de voormalige papierfabricage in het Renkums Beekdal.
Ontwerp voor het Beukenlaan project, Renkums Beekdal, 2007/2013
Ontwerptekening voor het Beukenlaan project: dit landschappelijke project is geïnspireerd op de geschiedenis van de voormalige papierfabricage in het Renkums Beekdal.
Ontwerptekening voor “Schaduwbeeld” Wijk bij Duurstede, 1999/04
Ontwerp voor “Schaduwbeeld” kunstwerk t.b.v. Stichting verdwenen poorten en torens te Wijk bij Duurstede, 1999/04
Dit project is in 2004 gerealiseerd. Echter is het kunstwerk tijdelijk weggehaald, maar binnenkort zal het weer in de slotgrachten te Wijk bij Duurstede terug komen te liggen.